jún 16

Új tanulmánykötetet mutatnak be az Árpád-korról

Emlékezetes régiek – régiekről emlékezők címmel jelenik meg Szabados György PhD, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont történészének új könyve. A kötet történelmi és historiográfiai tanulmányokat tár az olvasók elé az Árpád-korról. A kiadványt a június 17-én, pénteken 17.00 órakor mutatják be a Hiemer-házban.

Új tanulmánykötetet mutatnak be az Árpád-korról

A kötet Szabados György válogatott történelmi és historiográfiai tanulmányain keresztül vezeti be az olvasókat a IX–XIII. századi magyar múlt és a rá vonatkozó emlékezet egy-egy fejezetébe.

A tudományos írások közül van, amelyik tavaly készült, de akad olyan is, amelynek első kidolgozása közel 20 éve történt. A szerző a bevezetőben jegyzi, hogy egyetlen írását sem illesztette be a kötetbe változatlan formában, hanem ismereteinek bővülése vagy a hiányosságok kiköszörülése okán módosította a korábban leírtakat, így a tanulmánykötet szövegei a 2021. évi tudását tükrözik.

„Lévén a múlt a jelenen keresztül vezeti értékeit a jövőbe, annálfogva is a múlt mélyén kutakodó történészként bízom abban, hogy a jövő számára ezzel a könyvvel értéket állítok elő.” – fogalmaz a szerző. A tanulmánykötetet a Hiemer-ház Báltermében június 17-én, pénteken 17.00 órakor kezdődő bemutatón ismerhetik meg a Székesfehérvár és a magyarság történelme, története iránt érdeklődők.

 

Eredeti cikk: https://www.szekesfehervar.hu/uj-tanulmanykotetet-mutatnak-be-az-arpad-korrol

Facebook
YouTube
Instagram