dec 13

Régészeti és történeti perspektívák Székesfehérvár régmúltjának kutatásában

972, 1172 és 1222 jubileuma alkalmából tudományos konferenciát szervez december 14-én, szerdán a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont. Érdekes előadások keretében mutatják be Székesfehérvár, hazánk történelmi fővárosának korai évszázadait.

Régészeti és történeti perspektívák Székesfehérvár régmúltjának kutatásában

ALBA REGIA – BULLA AUREA – Régészeti és történeti perspektívák Székesfehérvár régmúltjának kutatásában címmel szervez tudományos konferenciát 2022. december 14-én, szerdán 10 órától a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont.

A Hiemer-ház báltermében várják az érdeklődőket, akik számos előadás keretében ismerkedhetnek meg a város korai történelmével.

Fehérvári és vendégelőadók is lesznek, így például Szabó Zoltántól hallhatnak a bazilika történetéről, a Szent István Király Múzeum szakemberei a fellelt 11. századi kőfalmaradványokról beszélnek majd, míg Szabados György a 972 – 1172 – 1222. Jubileumi sarokpontok az Ófőváros korai történelméből című előadással készül.

A szerdai tudományos konferenciával csatlakozik az Aranybulla Emlékévhez a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont, így a szakmai programban szerepel a Magna Carta, III. Béla és II. András nyugati politikája, illetve az Aranybulla és kiadásának korszaka több aspektusból is. Az előadások nyilvánosak, szeretettel várják az érdeklődőket.

Eredeti cikk: https://www.szekesfehervar.hu/regeszeti-es-torteneti-perspektivak-szekesfehervar-regmultjanak-kutatasaban

Facebook
YouTube
Instagram